Büyüme Hormonu Nedir, Ne işe Yarar, Yan etkileri Nelerdir

Zeus

Administrator
Yönetici
Growth, GH, Somatropin gibi isimlerlede adlandırılan büyüme hormonu vücudumuzda hipofiz bezi tarafından üretilir , vücudun yaşam kaynağı diyebiliriz anne karnından başlayan büyüme hormonu salgısı ergenliğe kadar en yüksek seviyelerindedir. Büyüme hormonu organlarımızın, boyumuzun ve kemiklerimizin gelişiminde büyük rol oynar. Tıpta büyüme hormonu gelişim problemi çeken çocuklara reçete edilir.
Tıp haricinde anti-aging etkilerinden dolayı sıklıkla kullanılır, ülkemizde alım gücünün düşük olmasından dolayı çok yaygın olarak kullanılmasada, başta Amerika olmak üzere ingilitere ve Kanada'da çok ciddi şekilde tüketilmektedir.
Sporda büyüme hormonu kullanımı oldukça yaygındır, sporda büyüme hormonunun sağladığı faydalar;
  1. Metabolizmayı hızlandırabilir
  2. Yağ yakımını artırabilir
  3. Kas artışı sağlayabilir
  4. Cildi gençleştirebilir
  5. Anabolik etkisi vardır
  6. Uyku kalitesini artırabilir
  7. Toparlanma sürecini hızlandırabilir
  8. Steroidler ile iyi kombine olur etkisini artırır
Vücut geliştirmeciler genellikle günlük 4iu luk dozajda kullanırlar, enjeksiyonlar gece yatarken kan şekerinin düşük olduğu saatlerde yapılır, bunun sebebi büyüme hormonu vücutda şeker yüksekken etki etmezler. Hergün enjekte etmek gerekir, bazı sporcular gün aşırı 8iu şeklinde de kullanmaktadırlar.
Kullanım süresi olarak en az 2 ay tavsiye edilir, uzunluğu sizin tercihinize kalmıştır.
Profesyonel müsabık sporcular genellikle insülin ile kombine etmektedir ancak biz tavsiye etmiyoruz, insülin ile kullanımı göbek şişmesine neden olabilir, six packı görünen ama göbeği şişik olan sporcuları canlandırın gözünüzde, işte o insülin ile growtun bir arada kullanılmasından kaynaklanıyor.

Anti-Aging amaçlı Büyüme Hormonu Kullanımı: Bazı kişiler, yaşlanma belirtilerini azaltmak ve gençliklerini korumak amacıyla büyüme hormonu takviyeleri kullanmaktadırlar, cilt gerginleştirme, yağ depolarının azaltılması kullanımda en büyük etkenlerdir. Madonna'nın da kullanıp gizlediği ürün olarak bilinir büyüme hormonu.

Büyüme Hormonu Yan Etkileri;
Büyüme hormonunun bazı yan etkileri olabilir, bu yan etkilerin görülme oranı oldukça düşüktür ancak kişiye göre değişmektedir. İşte olası yan etkiler;
  1. Eklemlerde ve kaslarda ağrı ve rahatsızlık.
  2. Karpal tünel sendromu gibi sinir sıkışması sendromları.
  3. El ve yüzde su tutumu
Bunlar, GH kullanımına bağlı olarak ortaya çıkabilen yan etkilerdir. Ayrıca sıklıkla karşımıza çıkan eğer vücudumuzda kanser hücresi varsa bu hücreyide büyüttüğüne dair bir söylenti vardır ancak bu söylenti varsayım üzerine çıkmıştır, herhangi bir araştırma ile bu kanıtlanmamıştır, eğer böyle bir yan etkisi olsaydı dünyanın her yerinde yasaklanırdı bütün ürünler.

Büyüme hormonları her ülkede çeşitli isimlerde bulunmaktadır, legal eczane ürünleri ve laboratuvar üretimleri olarak ikiye ayrılırlar, eczane ürünleri daha güvenilir olurken aynı zamanda pahalıdırlar ve laboratuvar ürünleri fiyat oalrak daha makuldur ancak güvendiğiniz yerden laboratuvar test sonucu olan ürünleri almanız tavsiye edilir.
Kaliteli orjinal eczane büyüme hormonu markaları: Genotropin, cinnatropin, omnitrope,
Tedavülden kalkan eczane ürünleri: norditropin, humatrope, saizen (bulursanız almayın)

Kaliteli laburatuvar ürünleri; Bu kategoride sadece laboratuvar testi yapılmış orjinalliği kanıtlanmış ürün isimlerini paylaşacağım.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst